Игорь Бигдан (ibigdan) wrote,
Игорь Бигдан
ibigdan

Borscht наш

Місяць тому, 6.10, я добився того, що борщ офіційно зареєстрували в Україні як національну страву. Ця подія запустила величезну інформаційну хвилю у світі. Спочатку про це написали в The Times and The Sunday Times.

— Потім - The Washington Post Magazine
— Наступними стали The New York Times
— Далі - підкаст для канадської CBC News

...та десятки похідних статей. Ніколи не міг подумати, що буду спілкуватися з топовими світовими ЗМІ.

Подія наробила галасу через те, що борщ - це не просто страва. Це частина української ідентичності та наша національна цінність. Потужний культурний феномен, відповідь на питання «що єднає українців та відрізняє їх від інших націй». 6.10 ми не просто сказали про те, що борщ - український.

Ми вчинили опір Росії та її пропаганді, і нас підтримав світ. Хто не знав, в Росії вірять, що борщ - то їхній національний суп. Сусідам після всіх новин трохи поплохєло і мені написали з російсьского ТБ. Я відмовився з ними розмовляти, бо не збираюся підкидати інформаційне паливо в їхню машину пропаганди.

Це все - лише початок. Ми ще поговоримо про борщ та Україну зі світом, але вже на більш високому рівні. Перший інформаційний етап підходить до кінця. Далі буде. Ми переможемо!

*Подача заявки та реєстрація борщу на національному рівні стали можливими за підтримки ПрАТ Чумак.

Залишаю вам посилання на статті про борщ, про які згадував на початку:

The Times: https://bit.ly/3ewNBPY
The Washington Post: https://wapo.st/3548eQi
The New York Times: https://nyti.ms/3ewXrBk
CBC: https://bit.ly/2GAOydD
Radio Free Europe: https://bit.ly/3eCmdAj

————
Якщо вам зараз сильно закортіло борщу, то зготуйте його за рецептом з klopotenko.com/uk/. Чи підіть до 100 років тому вперед - я об’їздив всю Україну, щоб відтворити там такий борщ, від якого піднебіння лоскоче. Обійняв.

Ievgen Klopotenko

Tags: Ух ты!
Subscribe

Recent Posts from This Journal

promo ibigdan Грудень 3, 2007 00:08
Buy for 1 000 tokens
Хотите 1 миллион просмотров вашей рекламы за неделю? Легко и не дорого. Хотите чтобы о вашем продукте или услуге узнали сотни тысяч уникальных посетителей? Запросто. Адекватные цены и профессиональный подход, базирующийся на 11-летнем опыте. Блог "Самый сок!" читают во всём мире. Среднее…
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 10 comments

Recent Posts from This Journal